toto

Clairvest Sahkan Penarikan Diri Rasmi daripada Wakayama IR Race

Clairvest Neem Ventures tidak dapat menyelesaikan cabaran saat-saat akhir yang dikemukakan oleh syarikat pelaburan itu dalam menyampaikan tawaran yang meyakinkan untuk projek resort bersepadu Wakayama Prefecture . Akibatnya, firma itu secara rasmi telah menarik diri daripada perlumbaan. Toto macau Clairvest, bagaimanapun, nampaknya cenderung untuk menyimpan kadnya di atas meja sekiranya peluang lain untuk memasuki semula perlumbaan IR muncul dengan sendirinya.

Perhimpunan Wakayama Tidak Yakin
Nagasaki dan Osaka telah pun menyerahkan bidaan mereka kepada kerajaan pusat, dengan harapan untuk mendapatkan hak untuk menjadi tuan rumah resort bersepadu pertama di negara itu, yang disebut-sebut sebagai salah satu pelaburan paling penting dalam dunia perjudian berasaskan darat. Projek kedua akan tiba dalam masa beberapa tahun, kerana terdapat sejumlah tiga resort bersepadu di Jepun.

Wilayah Wakayama sangat teragak-agak dalam soal sama ada untuk meneruskan bidaan kepada kerajaan pusat, memetik kebimbangan pembiayaan sebagai salah satu sebabnya. Secara berkesan, Clairvest gagal memberikan surat daripada Credit Suisse , yang akan meminjamkan wang yang diperlukan untuk melaksanakan peringkat awal projek.

Clairvest berpendapat bahawa rancangan pembangunan adalah sama baik jika tidak lebih baik daripada tawaran lain yang dibentangkan oleh wilayah pesaing, tetapi ini bukanlah hujah yang mencukupi untuk meyakinkan Perhimpunan Wakayama untuk meneruskan tanpa jaminan mengenai pembiayaan projek.

Clairvest berhujah bahawa ia mempunyai perjanjian dengan 16 syarikat secara keseluruhan, yang meletakkannya dalam kedudukan yang kukuh untuk Pengeluaran SGP meneruskan. Syarikat itu mengesahkan bahawa ia mempunyai “perjanjian asas” dengan 10 pelabur yang memberikannya akses kepada kira-kira JPY 550 bilion atau $4.2 bilion. Harga IR walaupun dengan mudah boleh melebihi $12 bilion untuk memenuhi semua janji yang diharapkan oleh kerajaan, termasuk pelaburan dalam infrastruktur tempatan.

Mengakui Beberapa Kesilapan
Syarikat itu mengesahkan bahawa ia mempunyai kertas kerja yang diperlukan daripada Credit Suisse, bank pelaburan yang melancarkan sepana semasa Keluaran SDY pengundian minggu lalu di Perhimpunan Wakayama. Clairvest mengakui bahawa ia mungkin telah membuat beberapa kesilapan dalam memastikan rakan kongsi dari Wakayama bahawa IR akan bersedia 100% untuk dilaksanakan jika dibersihkan oleh kerajaan pusat.

Clairvest kekal yakin bahawa faedah unik Wakayama akan memudahkan untuk merealisasikan projek yang akan memberi kesan kepada ekonomi Jepun. Dengan ini, Clairvest bersedia untuk kembali ke perlumbaan apabila peluang untuk berbuat demikian tersedia.